Skidhandskar

För dig som vill handla skidhandskar online har vi i vårt sortiment 665 skidhandskar och vantar , allt från billiga skidhandskar från 90 kr till de absolut bästa med priser ända upp till 3841 kr.
Ni hittar alla 665 skidhandskar hos oss här

Skidhandsken - varma händer ökar åkglädjen

Någon vill ha tunna medan en annan vill ha tjocka. Ja, handskar och vantar förstås. Skidhandskar tenderar ofta att glömmas i jakten på den perfekta skitoutfiten eftersom de är en liten detalj, men saken är att utan ett par bra skidhandskar blir åkturen inte rolig. Frusna fingrar kan verkligen förta hela nöjet med att ge sig ut i backe eller spår och för dig som har lätt att få så kallade vita fingrar när det är kallt är vantarna ännu viktigare. Utan ett par bra skidhandskar kan man förfrysa händerna. En tumregel i jakten på den skidhandske som passar dig som handen i handsken är att den ska leda fukt, eftersom händerna producerar mycket fukt under aktivitet. Ett material som andas är att föredra för att slippa den svettiga och instängda känsla som kan uppstå annars.
Sen finns det ju både fingervantar och tumvantar. Du väljer det som passar dig och dina aktiviteter bäst. En bra vante ska inte behöva tas av när du fixar med fickor och dragkedjor och har med fördel en mudd som skyddar mot att snö tränger in mellan handsken och skidjackan.
Handskar finns i en rad olika utföranden och till många köper man en separat innerhandske, en så kallad liner, som är i polyester eller ull. Det senare materialet är som gjort för glada händer eftersom det värmer även om vantarna skulle råka bli blöta och svalkar skönt när det är varmt. Sist men inte minst så slipper man att materialet luktar illa efter ett tag. För en lyckad dag i backen är det alltså en inre, värmande vante och en yttre som hindrar kyla, vind och väta att tränga in till händerna som gäller. En fodrad vante fungerar givetvis precis lika bra. Fördelen med en innervante är att den enkelt kan tas ut och torkas efter åkturen.
När det kommer till själva ytterhandsken är polyester, fleece, skinn och andra material med smuts-, vind- och vattenavvisande egenskaper vanligast. När man köper skidhandskar är det definitivt så att man får det man betalar för. Enligt undersökningar som gjorts tenderar de lite dyrare vantarna att vara helt vattenavvisande och därför värma bra, medan de billigare varianterna tar in mer snö och regn.
Den lite dyrare skidhandsken är i regel bättre än den billiga, inte minst när det gäller vattentäthet. Men det innebär inte att man måste investera i dyra handskar - vill man så kan man ju tackla blöta handskar med att ta med sig två par och byta efter ett tag. Värmeisolerande egenskaper brukar vara lika goda i en handske, oavsett pris. Ta dig tid att välja handskar, det kommer du inte att ångra när du är i backen.

Nedsatt skidhandskar

Här hittar ni de bästa dealerna på skidhandskar just nu, med rabatterade priser ända upp till 70% rabatt!

Mest rabatterade skidhandskar damer

65%
Classic Leather Glove          Handskar
Snowlife
511:-
1461:-
Bergfreunde
60%
Moon Light Mitt          Handskar
Hestra
359:-
899:-
Bergfreunde
60%
W.S. Wool Terry Split Mitt          Handskar
Hestra
359:-
899:-
Bergfreunde

Mest rabatterade skidhandskar herrar

65%
Classic Leather Glove          Handskar
Snowlife
511:-
1461:-
Bergfreunde
60%
Moon Light Mitt          Handskar
Hestra
359:-
899:-
Bergfreunde
60%
W.S. Wool Terry Split Mitt          Handskar
Hestra
359:-
899:-
Bergfreunde

Mest rabatterade skidhandskar barn/ungdom

70%
Kid's Wool NalluSt. 3 Finger          Handskar
Stoic
337:-
1123:-
Bergfreunde
60%
Kid's Sirius DT Mitten          Handskar
Snowlife
157:-
393:-
Bergfreunde
60%
Kid's Sirius Dry-Tec Glove          Handskar
Snowlife
157:-
393:-
Bergfreunde

Direktlänkar till skidhandskar hos onlinebutiker