Skidbyxor

Vill ni handla skidbyxor online har vi just nu 980 skidbyxor, snowboardbyxor och vinterbyxor att söka bland. Billiga skidbyxor och högkvalitativa skidbyxor med priser från 199 kr till 7491499 kr.
Ni hittar alla 980 skidbyxor online hos oss här

Skidbyxorna gör åkningen

Kan man inte röra sig bekvämt i sina skidbyxor, då är det närmast omöjligt att lyckas med några större prestationer i backen eller spåret. Och särskilt kul blir det inte heller. Nä, ett par skidbyxor som är sköna och vindtäta samtidigt som de är slitstarka och skyddar mot regn och snö samt transporterar ut fukt, det är ett par byxor som känns bra att dra på sig och åka i. Sen gör det ju inget om de är snygga också, förstås. Det finns en rad olika tillverkare av skidbyxor och ännu fler byxor att välja och vraka bland.
Vad finns det då för olika sorters skidbyxor och material på marknaden och vad ska man tänka på när man ska investera i ett par nya skidbyxor? Satsa på vattenavvisande material såsom exempelvis Gore-Tex, Triplepoint eller Precip. G-1000 är ytterligare ett vattenavvisande material som brukar finnas i skidbyxor. Det är känt för att vara ett mycket tåligt material och utgörs av en blandning mellan bomull och polyester. G-1000 kan tvättas som vanligt, men ska impregneras med bivax för att fortsätta vara vattentätt. För att få byxorna helt vattentäta ska sömmarna vara tejpade. Se också till att dina byxor tål vind. Windstopper är mycket effektivt och brukar finnas mellan andra materiallager.
Att välja ett material som andas ordentligt är smart, du slipper den där klibbiga känslan av instängdhet, den som de facto påverkar din prestationsförmåga och givetvis även din åkarglädje. Vill du röra dig riktigt smidigt och fritt kan ett par skidbyxor i stretch vara något, de flesta skidbyxor som görs idag har någon form av stretch i sig. Tänk på att skidbyxor ska sitta ganska tight eftersom det för med sig flera fördelar. Dels andas materialet bättre och dels ger det bättre flexibilitet och det förebygger skador.
Innan du drar på dig skidbyxorna lägger du grunden med ett bra underställ. Faktum är att hur bra skidbyxor du än har investerat i så kommer de aldrig att bli bättre än vad ditt underställ är. Kroppsnära och utan skavande sömmar är knepet. Se till att du kan röra dig maximalt i understället och välj bort bomullen till förmån för syntet eller ull. Underställ i syntet andas mycket bra och passar de som svettas mycket. Ull andas i princip lika bra, och har bättre värmande egenskaper än syntet och brukar inte lukta lika illa. Med fördel väljer man underställ i merinoull eftersom den tack vare sina tunna fibrer till och med är mjukare än bomull. Klart att det inte ska klia i backen.

Mest nedsatta skidbyxorna just nu!

Nedan hittar du de mest rabatterade skidbyxorna för tillfället bland de bästa onlinebutikerna. Upp till 72% rabatt!

Mest rabatterade skidbyxorna damer

72%
Women's PinusHe. Ski Pants          Skidbyxa
Heber Peak
619:-
2210:-
Bergfreunde
70%
Women's Kuri Pants          Skidbyxa
Black Yak
1745:-
5818:-
Bergfreunde
70%
Women's CedarHe. Ski Pants          Skidbyxa
Heber Peak
663:-
2210:-
Bergfreunde

Mest rabatterade skidbyxorna herrar

70%
CedarHe. Ski Pants          Skidbyxa
Heber Peak
663:-
2210:-
Bergfreunde
70%
West Ridge Pant          Skidbyxa
ARTILECT
1187:-
3956:-
Bergfreunde
68%
Dare2B Byxor Absolute II
Dare2b
578:-
1806.2188:-
Snowinn

Mest rabatterade skidbyxorna barn/ungdom

60%
Kid's Reimatec Winter Pants Stockholm          Skidbyxa
Reima
302:-
756:-
Bergfreunde
60%
Kid's Freakin Chino Insulated Pant          Skidbyxa
Volcom
651:-
1629:-
Bergfreunde
60%
Girl's Pant Twill          Skidbyxa
CMP
279:-
698:-
Bergfreunde

Direktlänkar till skidbyxor hos onlinebutiker